Ансамбъл „Родопа” изправи на крака публиката в Пазарджик

Певците и танцьорите дадоха сериозна заявка да бъдат сред първите  в страната, обяви след концерта ректорът на Музикалната академия в Пловдив проф. Милчо Василев.

Фолклорен ансамбъл „ Родопа” изправи на крака публиката, изпълнила залата на театър „Константин Величков”  в Пазарджик, съобщи  шефът му Адриан Петров. Нашите  артисти  се представиха в третия ден от Националните празници на професионалното фолклорно изкуство в града. Проявата е под егидата на кмета на община Пазарджик, а през осемте дни на форума се представят най-добрите професионални ансамбли на България.

  Нашите певци и танцьори са направили фурор, а представянето им е получило  висока оценка от акад. Проф. Милчо Василев. Той е бил категоричен,  че израстването на ФА  „Родопа” е видимо, и той дава  сериозна заявка да бъде сред водещите в страната.

”Сами видяхте реакцията на публиката. Това беше най-доброто представяне до момента”, казал в подкрепа на думите си проф. Василев. Смолянските артисти  са заслужили и специална статуетка, която ще бъде прибавена към богатата колекция от награди.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини