Правят фитнес на открито,строят детски площадки и зони за отдих в Смолянска област

17 са одобрените проекта в Смолянска област по национална кампания за „Чиста околна среда 2014” на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда – ПУДООС, съобщават от Областния информационен център. Кампанията финансира проекти на общини, кметства, училища и детски градини за повишаване на екологичната култура на територията на цялата страна. 10 от проектите са на общини и кметства в Смолянска област, които ще получат до 10 000 лв. за осъществяването на своите идеи.

В община Златоград проектът е „Обичам природата - и аз участвам“. В Чепеларе ще възстановят детската площадка до градския парк. В Борино ще бъде реконструирана детска площадка в ЦДГ „Радост“ и ще бъде изградена още една нова. Кметство Равнината ще възстанови зоната си за отдих, а в село Търън ще правят фитнес на открито за всички. Цветната си градина по проект ще възстановят в село Виево, а в селата Давидково, Барутин, Гьоврен ще правят зелени кътове за спорт и отдих

В рамките на инициативата ще бъдат финансирани с до 5 000 лв. и проектни предложения на 4 училища и 3 детски градини- в Момчиловци, Средногорци, Неделино и Златоград, Рудозем и Върбина.

ПУДОС финансира дейности, свързани с управление на отпадъците и водите, ограничаване от загубите на биологично разнообразие и запазване на естествените екосистеми, както и много други екологични инициативи. В рамките на националната кампания на територията на кметствата и общини, училища и детски градини в цялата страна ще бъдат възстановени и изградени много нови зелени площи, детски площадки, кътове за отдих и фитнес зали на открито, специализирани класни стаи, био градини и занимални.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини