Милиардери правят сателитен град на София с море

Стиван Ло

Инвестиционен фонд с пари от Хонконг и Сингапур ще прави вложение в сателитен на София град при Мусачево. В него участват 3-ма азиатски милиардери.

Сред милиардерите е Стиван Ло,  за когато преди време се заговори, че ще  става партньор в ЦСКА, но по-късно той отрече тази възможност. Това са  съобщили източници у нас, които работят за тази инвестиция, цитирани от  „24 часа“.

Днес се очаква да бъдат представени на държавата документите за проекта.

Стиван Ло е казал на кмета на Мусачево Милиян Илиев, че сред основните  инвеститори ще има още двама. Партньорите му притежавали хотели в Макао и  Лас Вегас.

В края на октомври миналата година Стиван Ло с още 6-7 китайци се появи в Мусачево, разказа 28-годишният кмет. Обяснили, че търсят терен, който да е около 800 дка.

"Заведохме ги да видят земите, започнаха да пресмятат и колко е близо до София. Стиван Ло обясняваше, че търси терен близо до летище", казва кметът.

Показали им и голф игрището в Равно поле, харесало им, че го има в района.

В него се очаква да има 4 петзвездни хотела на 30 етажа, 4 четиризвездни  хотела пак на 30 етажа, 4 сгради на по 22 етажа с апартаменти, които да  се продават. Най-впечатляващото е 30 декара закрито море, в него щяло да има имитация на слънца, висока температура, вълни и вятър, допълва изданието.

Проектантите на Ло дори предвиждали път директно отсателитното градче до летище София. В следващите месеци започват бързи действия.

В правителството е подадено писмо за намерения. От МС потвърдиха и  казаха, че са го изпратили в Българската агенция за инвестиции.

На 19 февруари министърът на икономиката Драгомир Стойнев е изпратил  писмо до министъра на отбраната Ангел Найденов, до Националната служба за охрана Тодор Коджейков, до кмета и председателя  на общинския съвет на община Елин Пелин, защото техните ведомства са  собственици на земи в това землище и влизат в инвестиционните намерения  на Стиван Ло.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини