Световни сноуборд звезди сърфират в Пампорово

От 10 до 16 март Пампорово ще бъде домакин на:

-FIS Европейска купа – сноуборд слоупстайл (мъже и жени)

 - Световно турне – 4 звезди – TTR (сноуборд мъже)

- Пампорово Фристайл Оупън – халф пайп ски (мъже и жени)

 - Държавно първенство – слоупстайл и халф пайп (мъже и жени)

За пръв път в България кръг от “Световния сноуборд тур” с елитния ранг от 4 звезди на ТТР, което в света на сноуборда е най-престижната верига от състезания, ще се проведе ще се проведе в Пампорово.

Веригата привлича състезатели и публика с големите си наградни фондове и високото ниво на каране. Родопският планински курорт Пампорово от 4 годни поддържа голямо трасе за слоупстайл на писта “Стената”.

От организаторите потвърдиха заявки на състезатели на Америка, Финладния, Швейцария, Словения, Полша, Чехия, Словакия, Гърция, Беларус. Латвия и др., което гарантира високото ниво на състезанието и триковете които ще разпределят наградния фонд от 15 000 $.

По време на финала на слоупстайла на 15-ти Март на изградената сцена на Студенец до състезателното трасе, за да е още по силно преживяването на зрителите на Световния сноуборд тур, ще избухнат диджея на американската банда Лимп Бизкит и бивш Диджей на легендарните Хаус ъв Пейн ДиДжей Летал.

Всичко това ще се случи в края на седмицата 10-16 Март, а преди това програмата на фристайла е доста богата на прояви.

За втора пордна година Пампорово ФънПарк и Българската федерация по ски ще проведат състезание валидно за ФИС, като тази година то е кръг от Европейската купа по слопстайл на ФИС. Сътезанията ще са в два дни 11-12 и ще предложат висока конкуренция при мъжете и жените за общия награден фонд на Пампорово курорт от 6000 Евро. Това състезание ще е едно от малкото, които които ще се проведат на фона на големия брой отменени заради снежните бури в Европа.

Организаторите от БФски и Пампорово са подготвили състезанието на много високо ниво, правейки генерална репетиция за желаната от България световна купа по слоупстайл сноуборд, която би била първа в историята на страната ни, като до скоро беше непосилна поради липсата на професионални трасета.

В цялата програма на седмицата на фристайла са включени още и държавните първенства по сноуборд халф пайп, слоупстайл и биг еър, както и международни състезания по ски халфпайп и слоупстайл.

 

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини