Деца рисуват в конкурс: "С очите си видях бедата"

Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата” е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР.

Творческото състезание е включено в календара за извънучилищните дейности на Министерството на образованието, младежта и науката с цел стимулиране на учебния процес за придобиване на знания и умения за действие при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Освен проверка на знанията и възможностите за самозащите, конкурсът цели да се затвърдят придобитите знания за действия при бедствия, извънредни ситуации и пожари. Тематично конкурсът обхваща изучаваното учебно съдържание за действия при бедствия, аварии, пожари, катастрофи, оказване на първа помощ, самопомощ и взаимопомощ, предвидено за часовете в средното образование, в които се разглеждат тези въпроси.

Конкурсът за детска рисунка се провежда на общинско, областно и национално ниво.

Класирането на рисунките ще се проведе на етапи:

1. Общински конкурс до 30.04.2014г.

2. Областен конкурс до 20.05.2014г.,

3. Национален конкурс м. октомври 2014г.

В конкурса могат да участват ученици на възраст от 6 до 18 години от учебни заведения от област Смолян.

Условията за провеждане на конкурса са публикувани на сайта на ОД МВР - Смолян, разпространени са до училища и домове за деца чрез РИО МОМН, РД “Социално подпомагане” и общините, до читалищата на територията на област Смолян.

Класираните на първите три места рисунки във всяка категория и възрастова група от Националния конкурс придобиват право да участват и в Международен конкурс.

Заключителният етап на конкурса се провежда под егидата на Откритото частично споразумение за големите рискове към Съвета на Европа и оценен като „добра практика” от мисия OSART на Международната атомна агенция МAAE.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини