423 украинци приети в болница

423 души са хоспитализирани от вторник сутринта до този момент в Киев, предаде „Обозреватель”, позовавайки се на данни от пресслужбата на министерството на здравеопазването на Украйна.За последните пет дни към екипите за спешна медицинска помощ в украинската столица са се обърнали 645 души, от които 423 са били приети в болница. Всички те са пострадали при сблъсъците между протестиращи и милиционери.

За последните 24 часа броят на потърсилите лекарска помощ е 42 души.

Вчера украинският парламент гласува отстраняването на президента Виктор Янукович, но все още не е ясно кой управлява страната.

Според парламента това не е Виктор Янукович. Малко след назначаването на председател, който е един от старите му политически съперници, депутатите обявиха, че държавният глава противоконституционно се е "самоотстранил от поста" и гласуваха за предсрочни избори на 25 май.

Янукович обаче заяви в телевизионно интервю, че не приема гласуването и все още се смята за ръководител на Украйна. "Всички решения, които днес се взимат в парламента, са незаконни. Няма да подпиша нищо с гангстерите, които тероризират страната... Нямам намерение да подавам оставка", каза той.

Тази сутрин площад „Независимост” изглецдаше спокойно. Край барикадите по главната улица „Крещатик” се разхождаха около 500 протестиращи, а останалите отпочиваха в палатките и завзетите сгради.

Същевременно, всички барикади и подстъпи към Майдана продължават да се охраняват от патрули. Утрото започна със смяна на караулите на самоотбраната на обектите.

През нощта освободеният от затвора бивш украински премиер Юлия Тимошенко призова да бъде доведен на киевския площад „Независимост” отстранения от Върховната Рада президент Виктор Янукович.

„Задължени сме да направим няколко неща. Задължени сме да доведем на Майдана Янукович и цялата сган, която се е събрала около него”, заяви Тимошенко.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини