Красимир Стефанов ще работи в парламента за Бареков

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков обяви, че напусналият парламентарната група на ГЕРБ депутат Красимир Стефанов ще им помага като експерт.Преди дни бившият шеф на НАП обяви, че става независим народен представител, за да може да гласува по съвест, а не както му бъде наредено.

"Може би аз бях човекът, който водеше най-тежките и най-дългите разговори по повод на неговото напускане. Лаская се да кажа, че аз бях човекът, който го накара да остане в парламента", разказа Бареков пред симпатизанти при откриването на нов офис на партията в Стара Загора.

Той напомни, че е кръстник на детето на Стефанов.

"Красимир имаше желание да напусне Народното събрание. Моята теза е, че той цял живот е бил държавен служител и чиновник, нямаше перспективи в частния бизнес и нямаше как да си издържа семейството. Аз му предложих да остане в парламента и ако ние вземем властта, да използваме експертния му потенциал", каза още Бареков, цитиран от БГНЕС.

Той уточни, че бившият данъчен №1 не е човекът от ГЕРБ, за когото обяви, че се очаква да премине към "България без цензура". Лидерът на партията вече каза, че той е икономист, а сега добави, че е млад, но опитен.

Преди два дни Бареков съобщи, че „България без цензура“ влиза в парламента до дни чрез двама действащи депутати. Очакавано, единият е лидерът на Земеделския народен съюз Румен Йончев - народен представител от Коалиция за България, който неотдавна каза, че има намерение с Бареков да се явят заедно на евроизборите.

Тогава Бареков призова бившия министър на транспорта, а сега депутат от ГЕРБ - Ивайло Московски, да реши на коя страна е. Такива като него има няколко в групата на ГЕРБ.

Според ексземеделския министър Мирослав Найденов и други министри от кабинета „Борисов” също ще напуснат ГЕРБ, защото "за тези, които са били високо в държавната йерархия, машината е била най-жестока".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини