Областната администрация в Смолян подкрепи инициативата "Дърво с корен 2013"

Областна администрация-Смолян подкрепи инициативата на Областната управа в Сливен за популяризиране на един от символите на града - Стария бряст. Той е природен феномен на възраст над 1100 години, остатък от Великата Българска гора, която се простирала от Родопите до Черно море. Дървото е  емблема на Сливен и местната общност. Като победител в Националния конкурс „Дърво с корен 2013” Старият бряст ще представи България в Международен конкурс „Европейско дърво на годината 2014”. Там ще се състезава за титлата с националните победители на още девет европейски държави.

За целите на кампанията на официалната интернет страница на Областна администрация-Смолян е създаден банер, който препраща към интернет адрес www.treeoftheyear.org, където можете да дадете своя глас в полза на вековният български символ. Онлайн гласуването ще продължи до 28 февруари 2014 г.

Церемонията по награждаването ще се проведе в Европейския парламент, а наградата „Европейско дърво на годината” ще се връчи лично от еврокомисаря по околна среда Янез Поточник.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини