Филм за децата-жертви в интернет идва в Смолян

Филмът "Непростимо" е по истински случаи за насилие над деца във виртуалното пространство 

Журналистката от БНР Емилия Антова ще представи на 20 февруари /четвъртък/  от 17.00 ч в зала №1 на Театъра документалния си филм „Непростимо” .

Лентата включва драматични истории по истински случаи за типичните лъжи в Интернет, за това как месеци наред едно дете може да бъде обработвано психологически, като престъпниците се представят за негови връстници, играейки на "приятелство".

Целта е да се изведе детето на улицата, да бъде насилено и употребено като "стока"- дори за продан. Инициативата се реализира от Община Смолян и е подкрепена от РИ на МОН.

30-минутният документален разказ е предупреждение към всички ученици да не бъдат толкова лековерни и доверчиви в Мрежата. Филмът ще бъде представен пред ученици и експерти от авторката на сценария. Очаква се след прожекцията да има и дискусия по тази важна тема.

 За да направи лентата, авторката е допусната до част от архива на ГДБОП а целта е тя да достигне до максимално голяма  детска аудитория в българските училища заради зачестилите случаи на злоупотреба и различни форми на насилие и тормоз над подрастващите чрез Интернет.

В края на януари известната журналистка представи филма за смъртта на пътя „Умирай лесно-2” , който  потресе смолянските тийнейджъри.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини