Престижната организация "Джузепе Скиаца" ще работи за имиджа на Смолян

Гранд дамата на една от най-престижните европейски награди пристигна в Смолян по собствена инициатива. Генералният секретар на Международните награди „Джузепе Скиаца” Вики Бафатаки се срещна с кмета Николай Мелемов и представители на местната власт в родопския град.

Наградите на организацията със седалище в Рим, се връчват от 35 години насам и се присъжда на хора, с изключителен принос в своята област на развитие и такива, които са пример за подражание в обществото с изключителните си постижения.

Чаровната дама идва в Смолян заради легендите за невероятната природа на Родопите и след срещата с градоначалника е предложила да помага за развитието и популяризирането на района ни, за който обявила че ще разказва на дълго и широко на колегите си в организацията.

Дейността на организацията  е свързана различни социални проекти,   инициативи в различни области на науката, социалния живот, хуманитарните дейности, доброволчество и други. За пръв път в дългата история на наградите „Джузепе Скиаца”, раздадени тази година във Ватикана, е наградена българката Олга Лазарова, която живее и работи в Страсбург.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини