До 10 г. затвор за пиян шофьор, влачил 15 метра пешеходка

Миглена почина в болницата, а след ужасния унцидент в  почерненото семейство остана и едно дете- сираче
Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу водача-убиец
 
До 10 години затвор може да получи пиян шофьор, който уби пешеходка в смолянското село Смилян. Окръжната прокуратура внесе обвинителния акт срещу 36-годишния Рамзи А. Все още не е ясно дали роднини на починалата жена ще заведат иск за кръвнина, съобщиха от държавното обвинение.
Припомняме, че трагедията стана около 20 часа на 1 юни миналата година. 36-годишният шофьор се прибирал почерпен към родното си място-село Кошница. Мъжът профучал с лек автомобил „Хонда" с бясна скорост покрай къщите в село Смилян и на ул. "9-ти септември" изгубил контрол над колата. Блъснал 41-годишната Миглена Макакова от Смолян, която вървяла отдясно на шосето. След удара возилото полетяло в градината под пътя и влачило жената 15 метра. Пострадалата била закарана с линейка в Смолянската болница с тежка черепно-мозъчна травма и счупване на двата крака и едната ръка. Още тогава лекарите обявиха, че има опасност за живота й.
По–късно Миглена умира в болницата. В селото се чудеха как шофьорът е оцелял, защото колата му паднала на таван в нивата и била смачкана. 
Смолянчани бяха потресени от трагедията сполетяла семейството на Миглена. Жената била на гости на родителите си в Смилян и се прибирала за Смолян, когато колата връхлетяла върху нея. Миглена била семейна с едно дете, което остана сираче след нелепия инцидент.
По време на разследването прокуратурата е установила, че шофьорът карал в населено място със 77 км/ч, вместо позволените 50.
Деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 1,91 на хиляда, установено с химическа експертиза.
Източник: родопи смолян

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини