Пампорово се пука по шевовете! Турци и руснаци го препълниха

През уикенда се качват и стотици българи
 

Снегът, който вали от началото на седмицата на Пампорово, превърна курорта в бяла приказка, но и подлуди скиорите, които вече втори месец чакат да се пуснат по пистите. Факт е, че за уикенда около 90 от легловата база е резервирана, а закъснели туристи продължават да звънят и да търсят места. В момента курортът е пълен с турски и руски скиори, а вече има и доста нетърпеливи българи. В края на седмицата в курорта ще бъде истинско вавилонско стълпотворение, тъй като тогава се засичат междусрочната ваканция на учениците в България, а също така и ваканцията на учениците в съседна Турция. Очакват се също много гръцки и румънски туристи.

Хотелиерите, които почти бяха загубили надежда за сезона, се надяват снеговалежите да продължат поне още седмица. "Ако задържим 40 дни, ще вържем сезона", коментира собственик на хотелски комплекс. "Ползите са, че всички хотели отново са пълни. Заведенията са пълни. Всички сме доволни. Има голямо движение в курорта.
Пистите са претъпкани. Над 1 метър е в момента снежната покривка. Така че категорично оттук нататък до края на сезона нямаме никакво притеснение за снежна покривка", каза изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков.
Цените на лифт картите и тази година продължиха плавно да вървят нагоре, но хотелиерите продължават да държат нива на цените от миналата година.  Мениджърите подготвят атрактивни пакети,  включващи лифт карти, с които да задържат скиорите на българските писти. В "Орловец" нощувката в двойна стая заедно с картата е 109 лева. Промоциите започват след 10 януари, когато пакетът става 98 лева, а заедно с вечеря и обяд на пистата - 117. След 10 януари "Перелик" също сваля цените, като all inclusive пакета е 83 лева, а този, който включва и карта за нощно каране, е 105 лева. Комплексът "The Castle", който е до пистите, предлага двойни пакети за три дни със закуски и вечери за 447 лева. Атрактивно предложение през сайтовете за пазаруване направи през седмицата хотел "Пампорово", който пусна пакет за 2-ма за 500 лева - 5 нощувки със закуска и вечеря плюс транспорт до пистите.


Една от основните атракции за сноубордистите и тази година ще бъде фънпаркът, където всяка седмица има фристайл демонстрации. Желаещите да усъвършенстват уменията си имат на разположение обучени учители. Любителите на екстремните спортове с нетърпение очакват четвъртото издание на традиционната снежна байк надпревара - Winter Bike Duel 2014, което ще се проведе от 14 до 16 февруари в курорта. Тази година има включена и нова дисциплина Snowscoot/ Ski bike, където ще могат да се включат всички практикуващи и тези две дисциплини.


Цените на храната в чайните по презумпция са високи без никаква вероятност да бъдат намалени. "Дано само да не решат да избият пропуснатите месеци, че ще стане страшно", коментират редовни скиори, които са наясно, че семейство с 2 деца оставя поне 50 лева, ако реши да обядва на пистите.
Повечето от пакетите на хотелите включват достъп до спа центровете, като предпочитаните в курорта са спа центровете на "Мургавец", "Манастира", "Перелик", "Орловец".


Този сезон освен популярните нощни барове в хотелите в центъра там отвори врати и "Плейбой бар".
Ресторантите пък предлагат поне десет вида родопски чевермета, с които изкушават гладните скиори.

Автор: Екип на Марица

Източник: http://www.marica.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини