Подписаха за ремонта на главния път Чепеларе- Рожен - Соколовци

Подписан е договор за рехабилитацията на главния път  Чепеларе- Соколовци, съобщи депутатът  от Коалиция за България Дора Янкова на среща в Смолян.  

По проекта ще бъдат вложени около 10 млн.лв. и ще се финансира по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България“. Предвижда се основен ремонт на 14 км., като строителството ще започне с подобряването на метеорологичните условия, уточни депутатът.

 Отсечката от  Рожен до Соколовци е  сред най-важните пътни артерии за областта, тъй като през него преминава тежкотоварният  трафик от Пловдив към общините Смолян, Рудозем, Мадан, Златоград, Неделино и Баните.  Проектът за цялостен ремонт, датира от 2008г., но бе замразен  от предишното правителство без мотиви, коментира Янкова.

 „Пътната инфраструктура в Смолянско е сред приоритетите ни, защото  като област на колела, състоянието на пътищата е от значение, както за достъпността, така и за развитието на туризма“, обобщи червеният депутат.

Тя обеща, че до края на месец септември ще завърши и ремонта на пътя Асеновград – Чепеларе. Предстои да се възобнови работата и по проваления ЛОТ 27 включващ пътните отсечки Пампорово- Смолян, Смолян- Стойките – Девин и Смилян- Рудозем.

При посещение в  Агенция „Пътна инфраструктура“ Янкова е получила уверение, че ще бъде изграден и обходният  път на Чепеларе, както и направлението Сатовча - Доспат. Главният път Доспат- Девин пък е включен в програмата за ремонти през т.г.

Предстои до края на 2014г. да се направи ремонт и на отсечката между село Стойките и Пампорово.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини