Връчиха наградите от конкурса на "Чисти сърца"- „Чудото на Коледа”

Младежки православен център „Чисти сърца”  към катедралния храм „Свети Висарион Смоленски” организира специално тържество, за да връчи грамотите и наградите на 22  деца- Смолян и общината, победители в петия конкурс „Чудото на Коледа”.

На други 19 деца от страната, спечелили от първо до трето място в конкурса и поощрения, наградите са изпратени по пощата до градовете Варна, Пловдив, Полски Тръмбеш, Карнобат и селата Розино от община Карлово, с. Александрово от община Ловеч.

Тържеството започна с презентация за четирите важни за живота ни добродетели – мира, вярата, любовта и надеждата, символично  представени като горящи свещи. Децата от хор „Чисти сърца” поздравиха наградените с песнопения, а един от победителите – 14-годишният Фернандо Атанасов – прочете своето есе „Със съчувствие към болните деца”.

Децата от Смолянска община, спечелили в конкурса „Чудото на Коледа”, са  от  Четвърто ОУ „Стою Шишков”, Първо СОУ „Св.св. Кирил и Методий”, Седмо СОУ „Отец Паисий” в Смолян  и малчугани от ЦДГ „Радост” в Устово, както и от ОУ ”Стою Шишков” в с.Търън и ОУ „Св.св.  Кирил и Методий” в с. Момчиловци.

За усърдната работа в творческото развитие на децата колективите на тези учебни заведения получиха похвала, а децата-победители в конкурса получиха грамоти и награди, осигурени от организаторите  Сдружение „Св. Висарион Смоленски” с председател Здравка Баткова и електронния сайт „Всемирното православие” с гл. редактор д-р Росица Колева.

Всички наградени 41 творби от Смолян и страната от конкурса „Чудото на Коледа” с послание „Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение” са публикувани в броя на вестник „Чисти сърца”, посветен на Рождество Христово от дек. 2013 г. Следващият брой на в. „Чисти сърца” ще излезе в навечерието на Великден през месец април. Той ще бъде  подготвен, както и досега, от клуб ”Деца-журналисти”, който кани и други деца и младежи  да участват в списването на вестника със свои творби.            

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини