Георги Първанов цепел БСП- спасявал Бойко Борисов

Политическата игра била с цел бъдеща коалиция между ГЕРБ и БСП начело с Първанов

„Опитите да се правят нови партии през 2014 на нас няма да ни навредят, защото сме единствените които растем.  Те ще навредят единствено на тези, които ги правят”.

Това заяви в Смолян лидерът на новата партия „България без цензура” Николай Бареков, който се срещна общинските структури от областта и граждани.

Алтернативната листа за евроизборите, която Първанов готви като политически проект, има за цел да разцепи гласовете за социалистите, а цялата идея е продуцирана от Бойко Борисов, коментира Бареков. Според него  ГЕРБ са били наясно , че много от гласовете за БСП и ГЕРБ ще отидат при неговата нова  партия „България без цензура”.

„Проектът на Първанов е уговорка между него и Борисов,  ако той /б.р. Г.Първанов/евентуално превземе БСП, при едни предсрочни избори в рамките на този парламент,  да направят коалиция между БСП и ГЕРБ”,коментира журналистът и допълни,че  след такова евентуално управление на БСП  и ГЕРБ неговата партия ще има над 120 депутата в парламента.

„Старите игри” на президента Първанов с Борисов и излизането му на политическата сцена точно в този момент имало за цел да спаси бившия премиер и лидер на ГЕРБ от силна конкуренция, каквато била „България без цензура”. Другата част от тайния сценарий между бившия президент и бившия премиер е Първанов да „овладее”БСП и да я вкара в коалиция с ГЕРБ,допълни Бареков.

„Аз съм се обръщам към левия избирател-изберете дали да гласувате за Ангел Славчев или за Първанов. Единият излезе и свали Борисов от власт докато Първанов се криеше като мишка, предложи социална и антимонополна политика, а БСП излъга своите избиратели. Нито имаше повишаване на доходите, нито на пенсионерите са вдигнати пенсиите. От друга страна дигнаха майчинските с 10лв. Позор-ние искахме 350лв. за второ дете”,обобщи шефът на "България без цензура".

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини