С молебен изпратихме контингент на мисия в Афганистан

 За нас  най-важното е  след шест месеца да Ви посрещнем живи, здрави и  в пълен състав, каза в приветствието си Николай Мелемов

С официална церемония в присъствието на представители на местната и държавна власт, военни от командването на БА, днес Смолян изпрати военнослужещи на мисия в Афганистан.  Вторият екип,който тръгва от Смолян е от съветници и група за непосредствена охрана, сформирана от 101 алпийски батальон.

Архимандрит Висарион, в съслужение със свещениците Запрян Шиков и Димитър Михайлов, отслужи водосвет за здраве, благоденствие и успешно завръщане на нашите войни пред храм „Св.Висарион Смоленски”.

Нашият контингент  заминава за шест месеца след специализирана подготовка, за която днес получена сертификт. Мисията му е свързана  с  охрана и  участие в операцията на  международните сили за поддържане сигурността в Афганистан.

„Чака ми една отговорна и трудна мисия, но съм сигурен, че вие ще покажете професионализъм и ще защитите достойно името на БА, Сухопътните войски и 101 –ви Алпийски батальон”, каза в словото си подп.Кацаров. Той пожела здраве и късмет на контингента и да се завърнат след шест месеца след успешна мисия.

„ Има горещи точки по света, където демократичните общества трябва да помогнем. Именно с  тази високохуманна мисия сте натоварени и вие и не се съмнявам, че ще представите достойно Българската армия. За нас  най-важното е  след шест месеца да Ви посрещнем живи, здрави и  в пълен състав. Ние сме с Вас нека и Господ да е с вас,” посочи в приветствието си Мелемов.

На площада пред храма дойдоха и близки, роднини, и приятели на военнослужещите. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини