Смолян каза „Не!” на лафките на Пеевски

Общинският съвет в Смолян отхвърли предложението внесено от администрацията за поставяне на преместваеми обекти, павилиони тип КИОСК за продажба на вестници, списания, тютюневи изделия, напитки и други пакетирани стоки на „Табак маркет" АД. С 23 гласа „против" съветниците отказаха на фирмата да монополизира подобен род търговия в родопския град. За нея се твърди, че е свързана със скандалния Делян Пеевски.

Преди да се гласува тази точка от дневния ред, представителят на предприемачите в Смолян Асен Асенов поясни, че от 123 подобни обекти в момента са останали само 86. Ако се приеме това предложение ще се закрият доста от настоящите обекти и ще се увеличи безработицата. Очакваните загуби за първите три месеца са в размер на 350 хиляди лева, а около 500 хиляди лева ще „изтичат от града" във вид на данъци, осигуровки и др.
 
„Знаем коя е тази фирма, която желае да сложи други обекти. Ще й отредим петно да построи МОЛ, а не по този евтин начин да завладява пазара  и да взема хляба на хората", посочи съветникът от ГЕРБ инж.Данчо Киряков.
 
Към кмета Мелемов имаше упреци от страна на опозицията, че е внесъл тази докладна. Градоначалникът отговори, че спазва закона, появил се е инвеститор и той подлага предложението пред местния парламент, който в крайна сметка е оторизиран да взема решения.
В крайна сметка всички съветници се обединиха около решението да подкрепят местния бизнес и отхвърлиха единодушно внесените предложения от фирма „Табак маркет" АД.
Източник: родопи смолян

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини