Станишев, Калфин и Йотова сред фаворитите за евродепутати в Смолянско

Трима представители на Родопите също сред номинираните от 5 общини за евровота  догодина

Сергей Станишев, Илияна Йотова и Ивайло Калфин са с най-много номинации за евродепутати от проведените до момента общински конференции на БСП в област Смолян. Това съобщи депутатът от Коалиция за България Дора Янкова, която взе участие в  партийните срещи, проведени в общините Борино, Доспат, Баните, Неделино и Смолян.  Сред номинираните до момента са и Рабие Кьосева, Катя Колева от Смолян и Николай Маритнов от Девин.

Янкова посочи, че освен номинациите за членове на Европейския парламент за изборите през месец май догодина, се правят срещи с граждани по актуални проблеми на региона и политическата ситуация в страната. Янкова отчете,  че членовете на Левицата в Смолянско са в отлична кондиция и пълна готовност за предстоящия евровот, като мотивацията е БСП да остане първа политическа сила.

Общинската конференция на БСП в Борино номинира Деница Караджова за кандидат за евродепутат. Голям брой гласове получи и Дора Янкова, която си направи мотивиран самоотвод.  Партийната организация в община Доспат издигна Сергей Станишев, Антон Кутев, Ивайло Калфин, Илияна Йотова, Николай Мартинов и Рабие Кьосева.  В Баните издигнаха кандидатурите на лидера на ПЕС и БСП – Сергей Станишев, Йотова, Калфин и Катя Колева. Неделино даде подкрепата си за Сергей Станишев и Илияна Йотова.

Общинските конференции в Смолянско ще продължат до 20 януари, след което номинациите ще бъдат предоставени за гласуване на Конгреса на БСП.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини