Общината и Ресурсния център с награди за спорт

ОбщинаСмолян и Ресурсният център в града получиха награди от фондация „Про Спорт”, която  в партньорство с БСФС и "Спешъл Олимпикс"- България, организира официална церемония „Достъп до Спорт“.

На събитието в Музея на спорта на Национален стадион „Васил Левски” в столицата, бяха връчени годишните награди «Про Спорт».

В категория „Държавна институция“ носител на наградата „ПроСпорт”  за 2013 г е  Ресурсен център – Смолян .

В категория „Община”,  Смолян се класира на второ място след Банско. Организаторите на събитието връчиха на представителя на нашата Община Даниела Керкелова „Сертификат за признателност, за проявен интерес, ентусиазъм и съпричастност към Спешъл Олимпикс България”.

Всички атлети се представиха накратко. Нашето момиче  Златина Дерменджиева благодари на Спешъл Олимпикс , община Смолян и Ресурсният център. Златина, която е  атлет на Спешъл Олимпикс Смолян, е носителка на златен и бронзов медал в дисциплините на 50 и 100 м класически стил по ски бягане от Световните зимни игри‘2013, в Пьонг Чанг – Република Корея.

В периода 13-20 септември 2014 г.  в Антверпен, Белгия, ще се проведат Европейски летни игри на Спешъл Олимпикс.

Спешъл Олимпикс България получи квота от 16 атлети с интелектуални затруднения. Да се надяваме, че Община Смолян отново ще има участник в тези игри.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини