17 доброволци-мъже и жени, получават "паспорт" за Международния ден на доброволеца

На 5 декември е  Международният  ден на доброволеца, а община Смолян и РСПБЗН – Смолян организират редица прояви за  празника.

Приемна „Ден на отворените врати” ще покаже ролята на доброволните формирования в Смолян, при ликвидиране на пожари, бедствия и други извънредни ситуации.

Точно преди година на 5 декември, кметът Николай Мелемов връчи договорите на 17 доброволци от община Смолян, които пожелаха да  помагат на огнеборците при бедствия и аварии. Любопитен е факът е , че в групата има и 4 дами.

Имената на доброволците от община Смолян са :

Рубин Хаджиев, Минчо Хаджиев, Христо Лазаров, Тодорка Манолевска, Григор Павлов, Александър Караджов, Смилен Делиев, Анастас Марински, Райчо Райчелиев, Минчо Ескеджиев, Мая Костова, Тодор Аврамов, Мария Милушева, Малина Кръстева, Бойко Бозинаков, Румен Лозанов, Менко Кичуков.

Организаторите са предвидили и Кръгла маса с партньорски структури: БЧК, Клуб

 „OFFRoad”, Съюз на българските спасители, неправителствени организации и граждани в Зала 247, Община Смолян.

Връчване на идентификационните карти на доброволците, преминали първоначалната подготовка.Работна среща с медиите и провеждане на разяснителна дейност.

От 14.30 – 15.00 ч. на Амфитеатър на Новия център ще се проведе демонстрация с пожарна и спасителна техника, с участието на доброволци от Доброволно формирование при Община Смолян.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини