Конкуренция между фирми-причина за стрелбата по автобуса на автогарата в Хвойна

Криминалисти от Чепеларе разкриха извършителя на стрелбата с въздушна пушка по автобус , която шокира пътниците на автогарата в Хвойна преди 10 дни, съобщиха от полицията.

От автомобила си 52 годишният пловдивчанин Тончо Ч., гърмял с пневматично оръжие по автобуса, превозващ пътници по редовна линия от София през Смолян към Рудозем. Мъжът бил близък до собствениците на конкурентна транспортна фирма, също от Рудозем, която преди време обслужвала същата линия.

При разпита той е направил самопризнания и обяснил, че атаката е била заради отнет договор за превоз, който в последствие бил  даден на фирма „Рудозем Транспорт“, чийто автобус пострада при инцидента.  Напрежението се изострило след като „Рудозем Транспорт“ започнала да изпълнява рейсовете по апетитната линия до столицата и обратно.

Една от причините конкурентната фирма  да се прости с изгодния маршрут е отказа й да прави намаление за пътуващите по нея студенти. Преди години тя беше сред най-силните превозвачи в региона, но в последно време не стои добре в бизнеса, обясниха запознати.

Стрелбата с въздушна пушка по  страничното стъкло на микробуса „Мерцедес“ стана на  автогарата в Хвойна към 20.10ч. на 14 ноември, където  возилото спряло за почивка. По време на инцидента вътре имало  няколко души, а изстрелите попаднали непосредствено над главата на млада жена. Тончо Ч. е привлечен като обвиняем по образуваното в РУП – Чепеларе досъдебно производство.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини