"Бог е Любов" пяха децата от Младежкият православен център „Чисти сърца“

С молебен, поетично-музикален рецитал и благотворително изложение децата отбелязаха 5-я рожден ден на организацията.

С водосвет за здраве и благоденствие, възпитаниците на православния младежки център в Смолян отбелязаха три празника- Деня  на християнското семейство,  5 години от създаването на православния център „Чисти сърца“ и третата годишнина от създаването на Доброволческата организация.

Архимандрит  Висарион отслужи водосвет за здраве в катедралния храм „Св.Висарион Смоленски”  , а след това  децата изненадаха гостите на празника с  поетично –музикална програма „Въведение Богородично”. 

Детски хор „Чисти сърца” , заедно с групите по вероучение пяха и рецитираха. За рождения си ден децата показаха в изложба  сътвореното от тях  в кръжоците по приложно и изобразително изкуство. Бъдещите репортери от  клуба по журналистика към православния център, представиха новия брой на вестник „Чисти сърца”, издаван от центъра ежемесечно, но този път посветен на тройния празник. В празничния брой своите преживявания, размисли и надежди са споделили и бивши възпитаници на Младежкия център, които макар и вече студенти, активно участват в дейностите на „Чисти сърца“.

 Днес пред храма младежите организираха и  благотворително изложение на нови и запазени детски дрешки, учебни помагала, книжки и играчки. Малки и големи с радост откриха книги според интересите си, избраха  си пуловер или суитчър за зимата, а най-малките се сдобиха с пъстри играчки и забавни игри.

За 3-те години от създаването на Дарителската организация „Чисти сърца“ възпитаниците на центъра са организирали над 20 благотворителни акции в помощ на деца и възрастни от социални заведения. Към момента в различните клубове участват над 65 деца и младежи от Смолян, като най-малката Никол е на 4 години, а най-големите вече са студенти във втори курс.

След поредицата инициативи всички се събраха за вкусната част от тържеството, но преди да духнат  5-те свещи на тортите,   смирено изрекоха  молитвата „Отче наш“. Преди да получат парче от сладкиша обаче, всеки трябваше да напише какво за него е Бог.

На таблото с детските писъмца  най-много бяха  отговорите, че Бог е Любов и благодарност, а без тях няма живот.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини