Бареков: "Искаме предстрочни избори "3в1" през май или октомври

Искаме предсрочни избори за президент и за парламент, които да се проведат през 2014 г. Това каза в Смолян на пресконференция лидерът на Движение „България без цензура“ Николай Бареков. Според него има два варианта това да се случи – единият да се направят избори три в едно и вотът за парламент и президент да се състои с редовния евровот през май. А другият е изборите за президент и парламент да се проведат през октомври.

„Ние оттегляме нашето доверие от всички институции, които представляват трите партии във властта – БСП, ДПС и ГЕРБ. Оттегляме нашето доверие от президентската институция, от Министерския съвет и от Народно събрание и искаме предсрочен вот, но решението трябва да се вземе сега“, каза Бареков.

На следващо място той поиска да се направи Национална агенция „Чисти ръце“, която да започне да работи веднага и направи пълна проверка на всички политици – министри, зам.министри, областни управители, кметове и магистрати.

„Ние не вярваме, че тя ще бъде направена веднага, но нейното създаване е повече от належащо час по-скоро. В противен случай ние отиваме в едни избори, в които Цветанов и Борисов най-нагло ще бъдат водачи на листи, нищо, че единият е с обвинителни актове, а другият с явни доказателства за криминални обвързаности. Г-н Плевнелиев няма да бъде санкциониран, г-н Станишев също за скандала „Кохегер“. Единствената жертва ще се окаже Бисеров“, коментира Бареков.

Смолян.бгвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини