Учител от Смолян заля учениците си с хомосексуални закани във „Фейсбук“

Част от циничните писания на преподавателя във Фейсбук

Инспекторатът със светкавична проверка на скандала в елитната смолянска гимназия

Скандал с учител в една от елитните гимназии на Смолян предизвика светкавична проверка на РИМОН в града и яростното недоволство на родители и възпитаници в Природо-математическата гимназия „Васил Левски“.

В социалната мрежа преподавателят по психология Никола  Кисьов, отприщил гнева си с яростни нападки срещу учениците, които не се подчинили на призива му  да избягат от час, за да подкрепят  училищния отбор на футболен мач. Липсата на публика,  предизвикала пороя от циничните постове на преподавателя, изпъстрени с псувни и закани с явен сексуален подтекст. Бесен заради слабата агитка, Кисьов избълвал  десетки постове с обиди към тийнейджърите, повечето от които са недвусмислени педофилски и хомосексуални  закани.

Днес директорът на Регионалния инспекторат в Смолян Иван Муцевски незабавно е подал сигнал в просветното министерство, а междувременно комисия от трима експерти вече проверява  скандалния случай. Муцевски е сезирал и Районната прокуратура в Смолян, за да се направи проверка  от специализираните органи дали страница на Кисьов в мрежата е пострадала от хакерска атака или той действително е автор на мръсотиите, в личната  му страница.

Резултатите от проверката ще бъдат приложени като доказателство при вземането на решение за санкциите спрямо преподавателя. Просветният шеф е разпоредил работата на комисията по случая да приключи в най-кратки срокове, а до разрешаване на случая директорът на гимназията Мария Илиева ще предложи Кисьов да излезе в отпуск.

Тя е поискала и писмени обяснения от провинения даскал и добави, че до момента не е получавала писмени сигнали за провинения и пропуски в професионалната му дейност.

„Докато не бъде установена неговата вина, аз не мога да го отстраня от работа, обясни Илиева и допълни, че в никакъв случай не толерира подобно поведение.

Просветният шеф коментира  скандала като „ злепоставящ професията случай“, и допълни, че към подобни прояви трябва да има „нулева толерантност“.

„Категорично неприемливо е случилото се, нито ще го замитаме, нито ще го  закриляме, отсече Муцевски и обяви, че медиите ще бъдат информирани за всеки етап от проверката.

Родителите на учениците, нападнати словесно във „Фейсбук“ са възмутени, че единствено възпитаници на гимназията са реагирали с коментари под срамните постове на учителя си:

„Не ви прави чест, господине, Вие сте преподавател в елитна гимназия” , са част от възмутените коментари, както и призиви да спре алкохола и да изтрезнее.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини