14 смолянчани маратонци- по стъпките на Освободителя на Родопите

За втора поредна година община Смолян организира  маратон по повод Освобождението на Родопите и Празниците на града. В надпреварата   участваха  14 състезатели, сред които и миналогодишните маратонци  Руско Кадиев, съпругата му Нонка Кадиева и Радко Михайлов. Маршрутът,  общо 15 км., започна  от връх Средногорец , а финалът  бе пред  паметника на полк.Владимир Серафимов на пл. „България” в областния град.

След час и четири минути   първи на финала пристигнаха Николай Касабов и Радко Михайлов, след тях Виктория Бойкова и Микаела  Витанова. С малко закъснение, заради контузия,  пристигна и доайенът на маратонците  Руско Кадиев, който миналата година пробяга 100 км по повод 100 години от Освобождението на Родопите.

Витанова и Виктория Бойкова са на първо място при жените. Нонка Кадиева е на трето. Николай Касабов и Радко Михайлов са първи при мъжете, а на трета позиция се класира Руско Кадиев.

Сред спортните прояви, които организира община Смолян по повод Освобождението на Родопите бяха още Лекоатлетическа щафета и  Световния ден на ходенето. В тях се включиха много ученици, състезатели от спортни клубове и граждани.  Спортните състезания се превърнаха в празник за Смолян .   

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини