Вече раздават хранителните помощи за над 7 хиляди бедни в Смолянско

В Смолян продължава раздаването на  хранителни продукти от запасите на ЕС. Кампанията ще продължи до 31 откомври т.г. и до момента кампанията върви нормално, съобщиха от БЧК в града.

В община Смолян над 1000 души имат право на помощта.

Специалистите припомнят, че за да получат дарението, гражданите трябва  задължително да представят личната си карта.

Това е първият транш от помощта, а през месец декември т.г. е предвиден и втори.

До края на октомври над 7000 социално уязвими граждани от област Смолян ще получат хранителни продукти от интервенционните запаси на Европейския съюз. Раздаването в региона започна на 14 октомври, а всички бенефициенти, включени в програмата, ще получат пакети от по 24 кг продукти от първа необходимост, съобщиха от Българския червен кръст. В тях има брашно, боб, ориз, леща, мед, конфитюр, картофено пюре и вафли. Хранителните продукти са в срок на годност, уточняват специалистите от БЧК.

За лицата от град Смолян, продуктите ще се раздават в сградата на БЧК – Смолян с адрес: гр.Смолян; бул.”България” №24А.  Работното време е от 9.00 до 16,30 часа всеки работен ден.

На пункт „Бункера” ще се обслужват лицата от околните села. Влахово, Катраница, Кокорково, Левочево, Мугла, Орешица, Остри пазлак, Серафимово, Писаница, Река, Стража, Тикале, Турян, Фатово, Хасовица. Жителите на тези села могат да потърсят доброволното съдействие на своите кметове.

Областната организация на БЧК – Смолян и тази година ще потърси съдействието на общинските администрации и кметовете по населени места, за да може всеки бенефициент да бъде максимално улеснен и да получи своята помощ.

За повече информация на телефон 0301/63297

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини