Пампорово стартира ски сезона с нов 4 седалков лифт

Изпълнителният директор на "Пампорово"АД Мариян Беляков обяви новостите за предстоящия зимен сезон

Инвестиции за близо 5млн.лв., карти с чип и подобрени писти за напреднали.

Това са само част от новостите и подобренията в ски зоната, с които „Пампорово”АД, стопанисващо ски съоръженията в курорта, ще посрещне скиорите тази зима, съобщи изпълнителният му директор Мариян Беляков.

Новата лифтова връзка от връх Снежанка към местността Двата моста, която ще се открие най-вероятно в началото на този сезон, ще бъде дълга около 1 километър, а съоръжението е последно поколение на фирмата производител”Помагалски”.

Така за новия ски сезон ще се ликвидира проблема със струпванията на скиори, особено на начинаещи около подстанция „ Студенец” и „Малина”, където в пиковия период на сезона се образуват километрични опашки.

Новият лифт ще обслужва основно две стръмни писти за напреднали -които са значително подобрени като релеф и наклон, обясни Беляков.

Така родопският курорт ще разнообрази пистите и от магнит за начинаещи в ските, ще привлече и напредналите любители на зимните спортове.

Освен подобрения в хотелите и закупената нова ски екипировка, дружеството въвежда и изцяло нов тип лифт карти за дневно и полудневно ползване, които ще бъдат с чип и системата автоматично ще ги отчита. Така ще се избегне ваденето и сканирането, нужно със старите карти с баркод, което също водеше до забавяния и опашки по лифтовете.

„Вече 4-та година поред, има ръст на записванията на туристи за зимния сезон, като за пръв път имаме и нови пазари-Полша, Скандинавски страни- основно Дания, имаме нова македонска програма”, отбеляза Беляков и със задоволство обобщи, че Пампорово е единственият ски курорт с ръст от 20% на записванията от британски туристи.

За сезон 2012-2013г. Пампорово пък е бил и най-посещавания курорт от български туристи, сочи общият брой на нашенските гости.

За 80 годишнината от създаването на курорта, което се чества тази година, мероприятията ще се концентрират около тридневната Международна туристическа борса „ Планините на България-гостоприемство в 4 сезона”, която се откри в петък. Идеята е борсата да се развива и да става все по-голяма, като за в бъдеще да привлече туроператори и фирми от всички балкански страни, допълни Беляков.

Щиляна Чакърова

.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини