Безплатно преглеждат сърцата на родопчани

 В 4 общински центъра ще бъдат организирани безплатни прегледи от специалисти кърдиолози, съобщиха от РЗИ Смолян. Инициативата е по повод на Световния ден на сърцето. Кампанията под надслов «Сърцето се лекува със сърце», се организира от Регионалната здравна инспекция в Смолян в партньорство с Дружеството на кардиолозите в България – клон Смолян.

Консултациите ще се правят на 7 октомври паралелно в градовете Смолян, Девин, Златоград и Рудозем по следния график:

 гр. Смолян:

В Кардиологично отделение на МБАЛ – Смолян - от 12,00 часа до 15,00 часа, след предварително записване на телефон: 0301/ 5-89-30.

В кабинета на д-р Мариана Стилиянова в Областна администрация - ежедневно от 7 до 18 октомври от 7.00 часа до 9.00 часа, след предварително записване на телефон:

0892 799 586.

В гр. Девин:

Прегледите в Девин ще се извършват в сградата на болницата на 7 октомври от 10ч. до 14,00 ч., с обхват на хора, определени от личните лекари .

В гр. Златоград:

В кабинета на д-р Ангел Белев в МБАЛ- Златоград, на 7 октомври от 10 ч. до 13 ч., без предварително записване.

В гр. Рудозем:

В кабинета на д-р Велин Желев на 7 октомври от 13,30 ч. до 15,30 ч., без предварително записване.

 В рамките на кампанията деца от клуб «Здрави и щастливи» при РЗИ - Смолян ще разпространят сред жителите на областния град здравно – образователни брошури по темите: «Вредно ли е високото ниво на холестерола?» и «За здраво сърце». Също врамките на кампанията на 7 октомври от 16,30 часа в конферентната зала на хотел „Кипарис алфа” председателят на Дружеството на кардиолозите в България доц. д-р Иво Петров ще изнесе лекция пред кардиолози и общопрактикуващи лекари от Смолян и региона по темата: „ Диференциална диагноза на гръдната болка”. Високото кръвно налягане, холестеролът, тютюнопушенето, затлъстяването, обездвижването, захарният диабет и стресът са известните рискове за стесняване на кръвоносните съдове на сърцето и появата на исхемична болест и инфаркт.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини