Октай: Имаше по-голяма вероятност аз да бъда убит

"Ако беше гръмнал пистолетът, съм убеден, че имаше по-голяма вероятност аз да бъда убит, отколкото Ахмед Доган да има фатален край". Това заяви пред камерата на Нова телевизия Октай Енимехмедов, който нападна с газов пистолет почетния лидер на ДПС Ахмед Доган през януари тази година, пише "Труд".

„Мен ме биха и затова сега очаквам държавата, както върши работа срещу мен - мен гледат да ме обвинят в най-тежкото престъпление, така да си свърши работата и с тези, които ми нанесоха побоя", допълва Енимехмедов.

Софийски градски съд по-рано тази седмица за втори път дава ход на делото срещу Октай Енимехмедов, който през януари тази година се опита да извърши покушение срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Първото дело бе прекратено поради системното неявяване на Доган. И днес той не се появи в заседателната зала, но стана ясно, че е изпратил заявление на съда, че не желае да бъде граждански ищец по делото и не може да присъства по здравословни причини.

В писменото си обръщение към съда бившият председател на ДПС е призовал да се даде ход на делото.

Подсъдимият обаче оспори това желание. „За първи път господин Доган проявява уважени към съда. Искам делото да се отложи и той да присъства", категоричен бе Енимехмедов.

Съдът прецени обаче да не приеме това искане и така бе даден ход на делото. Братът на обвиняемия Метин Енимехмедов пожела да даде показания, въпреки че не е бил пряк свидетел на случилото се.

Октай Енимехмедов е обвинен в опит за убийство, като е възможно присъдата да бъде от 10 до 25 години или дори доживотен затвор.

След съвещание, продължило почти цял час, съдът счете да премине към съкратено съдебно следствие. Стана ясно, че ще се ползват писмените показания, взети от свидетелите по време на разпитите от досъдебното производство.

Бащата на обвиняемия, Хасан Енимехмнедов, също ще бъде счетен за свидетел по делото.

Самият Октай не пожела двама от роднините му, предвидени от съда, да бъдат разпитани. Той подчерта изрично, чеединствената му претенция е на разпит в съдебната зала да бъдат извикани Ахмед Доган и Лютви Местан.

Прокурорът по делото прочете обстойно описание на събитията от злополучната конференция на ДПС на 19 януари тази година. От тях стана ясно, че преди да влезе в зала 3 на НДК Октай си е поръчал бутилка червено вино в едно от кафенетата в сградата

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини