Внимание! От полицията алармират за епидемия от телефонни измамници в Смолянско

Ежедневно в полицията в Смолян постъпват десетки сигнали от граждани, които са станали обект на опит за телефонна измама.

Напливът на „ало”-измамниците към Смолян и региона е огромен, само през последните 4-5 дни обажданията от потърпевши родопчани са подпалили телефоните в полицията.

„Не сме правили статистика за броя на сигналите, но за последните 4 дни, те са толкова много, че положението действително е сериозно”, обобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Смолян и допълниха, че през последните дни телефонните терористи все пак не са успели да направят успешен удар в района.

Въпреки това, от Областната дирекция на МВР в Смолян, отново призовават за бдителност и дават съвети срещу агресията на телефонните измамници.

Схемите са различни, но най-актуални напоследък са измамите с пътно-транспортни произшествия.  Изнудвачите са изключително добри актьори и ловко манипулират жертвите с трагичните истории за техен близък в беда, придружени с плач, молби и ултиматуми, припомнят от полицията. Най-често мишена са възрастни хора, които са податливи на страховитите внушения на измамниците.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини