Отново учат за минни строители в Мадан след 10 годишна пауза

 
Изпълнителният директор на "Горубсо" инж.Сергей Ататасов

Приемът в  специалността „Минно строителство” в Професионалната гимназия в Мадан е възстановен след 10 годишно прекъсване. Деветокласници, приети в новата специалност”, прекрачиха прага на гимназия „Васил Димитров” в миньорския град, а специален гост на тържеството беше изпълнителния директор на „Горубсо-Мадан” инж. Сергей Атанасов.

Като бивш възпитаник на професионалното училище и бъдещ работодател на част от сегашните му ученици, инж. Атанасов подчерта, че „Горубсо” твърдо застава зад учебното заведение и ще подпомага материалната му база.

„Това училище може да дава кадри не само на „Горубсо”. Амбицията ни е да поставим едно ново начало и да вървим напред”, каза инж. Атанасов. За учениците, приети в новата специалност „Минно строителство”, „Горубсо” ще осигурява безплатен обяд, предвиден е и безплатен автобус за децата, пътуващи от Рудозем. Учебната и производствената си практика учениците ще карат в минното предприятие, защото сега е важно децата да се образоват в специалности, свързани с производството.  

Обмисля се и възможността за отпускане на стипендии за отличниците, както и евентуално продължение на образованието във висши училища за най-добрите, защото на минното дружество са необходими не само специалисти - среднисти, но и инженери.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини