Откриха учебната година с нова детска градина в Мадан

Двоен празник беше 16 септември за жителите на Мадан. Освен официалното откриване на новата учебна година, в родопския град беше открита и нова детска градина, която е филиал на ОДЗ „Елица” и ще посрещне 84 деца на 5 и 6 години, разпределени в 3 подготвителни групи.

След кратка художествена програма, поднесена от малчуганите, кметът на Мадан Фахри Молайсенов, директорката на ОДЗ „Елица” Снежана Атанасова и експертът от РИО - Смолян Стоянка Шаркова прерязаха лентата на новото детско заведение.

„Като общинска администрация нашата цел е непрекъснато да се подобряват условията, в които учат и се отглеждат нашите деца”, подчерта кметът Молайсенов.

Новоразкритият филиал се помещава в напълно обновена и модернизирана сграда, обзаведена и оборудвана с всичко необходимо за децата. Проектът е реализиран в рамките на една година, чрез Оперативна програма „Регионално развитие” с финансиране от е 561 хил. лв.

Участието на миньорската община в проекта е в размер на 335 хил. лв., а допълнително е направена външната планировка, паркинг и детска площадка, както и обзавеждане и интериора на детската градина за още 54 000 лв. общински средства.

Тържество за новата учебна година имаше и в СОУ „Отец Паисий” – Мадан, където тази година посрещнаха 54 първокласници.

.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини