Баща от Неделино готов на безсрочен глад за да запази дъщеря си

Мъж отглежда сам дъщеря си четири години, докато един ден той получава писмо от майката на детото, в което тя претендира за родителските права, съобщи bTV. Севдалин Чандъров е готов да обяви безсрочна гладна стачка, за да запази правото си да вижда и да се грижи за 6-годишната Жасмина.

Това не е първата гладна стачка на баща ѝ. Виж историята ТУК.

„Бащата е много грижовен. Просто може някои майки да се поучат от него", споделя д-р Милка Любомирова, личен лекар на Жасмина, в град Неделино. Момиченцето почти не познава майка си, която от години работи в Испания. То дори още не знае, че има вероятност да бъде изпратено при майка си, която е румънска гражданка.

Севдалин Чандъров и Адриана-Вероника Петку се запознават преди 8 години в Испания, където и двамата са на гурбет. След година и половина Севдалин се връща в родното Неделино. Адриана-Вероника решава да го последва и двамата се венчават в България. През 2007 година се ражда Жасмина. 2009 година обаче е пагубна за семейството, защото Адриана-Вероника иска да се върне в Испания.

„По принцип тук от града много жени работят в Испания и една нейна приятелка я нави да заминат там, каза, че е много хубаво там - да работят на сезонна работа за ягоди. Аз бях твърдо против", разказва мъжът. Първата година майката изпраща пари на семейството си в България, но след втората поведението ѝ рязко се променя.

„Оттам вече се отчужди. Чувствата станаха странни. Аз като тръгна да я целувам, тя ми дърпаше ръцете", спомня си Севдалин. Така внезапно съпругът получава документи за бракоразводно дело. Няколко месеца по-късно Севдалин разбира, че половинката му отдавна живее на семейни начала със свой сънародник в Испания.

"За две години Адриана нито веднъж не се обажда, за да попита как е дъщеря ѝ в Неделино", разказва още Севдалин.

На две инстанции българският съд отказва да се вслуша в аргументите на социалните работници и на личния лекар на Жасмина, според които Севдалин е перфектен родител, и отсъждат родителските права на майката, която в момента живее в Испания.

Последната надежда за бащата е Върховният касационен съд. От местната дирекция „Закрила на детето" отказаха да коментират случая с аргумента, че са много заети.

Източник: btvnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини