Ловешки депутат от ГЕРБ скочи на Смолян

Настоящият депутат от ГЕРБ Николай Нанков

Депутат от ГЕРБ Ловеч и бивш зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, се обяви срещу избора на правителството област Смолян да бъде включена в пилотен проект за директно финансиране от Брюксел.

 "С това решение Северозападна България и в частност област Ловеч са ощетени. Добре се знае, че т.нар. Северозападен район е най-бедният регион в Европа. Мотивът именно към Смолян да се насочат целево инвестиции по облекчени процедури и по преференциален начин е високото ниво на безработица в този регион. Там обаче безработицата не е по-висока от Видин и Монтана, впрочем тя е и почти, колкото е в област Ловеч. Къде е обективизмът? Къде са принципно взетите решения? В случая ние наблюдаваме решение, взето необективно, на тъмно, под маса… Нас не може да не ни боли като жители на област Ловеч!", обясни позицията си днес депутатът.

Той не премълча и че вместо кабинетът Орешарски да посочи Ловеч за директно еврофинансиране вина имат и ловешките народни представители от управляващата коалиция, които не се преборили за този проект.
То вече е ясно, че програма няма да има. Правителството работи ден за ден, работи на хаос без дори средносрочен времеви хоризонт. За каква устойчива политика можем да говорим - това е също един от факторите за отношението на Европа към нас", подчерта още той пред медиите.

Гергана ДИМИТРОВА, БЛИЦ

Б.р. Публикацията е със съкращение

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини