Момче почина на място след зверска катастрофа

17-годишният Илия М. от Смолян загина на място, след като падна с „Мерцедес” в 30 метрова пропаст край пътя, на около 1 километър извън града по посока към Рудозем. Возилото е летяло с поне 130 км в час, а колата беше извадена смачкана до неузнаваемост няколко часа по-късно. Спецекипите на пожарна и полиция повече от три часа работиха, за да извадят колата на пътя и тялото на момчето. Загиналият младеж нямал книжка, а по неофициална информация тази сутрин седнал зад волана солидно почерпен след запой с компания.

От полицията заявиха, че още не е ясно дали с него е имало и други пътници. В последствие информацията ни,  че заедно със загиналият младеж пътувал и негов приятел, закаран в болницата в тежко състояние, беше официално отхръллена от пресцентъра на ОД на МВР в Смолян.

Според познати на Илия, това не е първия случай, в който сядал пиян зад волана. Той често вземал ключовете от „Мерцедес”-а на дядо си и бясно карал след поредната бурна нощ.

Същият сценарий се разиграл  и във фаталната сутрин на 12 септември, но този път с трагичен край. Явно неопитният още и най-нероятно младеж, не успял да овладее мощното возило, попаднал в канавката на пътя, ударил се в скалите и след рязко навиване на волана полетял към дерето в обратна посока.

Дърветата край шосето на мястото на инцидента са изпотрошени от тежестта и скоростта на автомобила.

При по-малка скорост обаче, те вероятно са щели да спрат инерцията и да задържат 2- тонния "Мерцедес", предположиха специалисти. Колата обаче се преобърнала и паднала на таван в пропастта, смазвайки момчето.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини