Шампион по колоездене за Балканите избират в Пампорово

От 12 до 15 септември Вело парк Пампорово ще бъде домакин на едно от най-големите международни състезания по планинско колоездене в страната ни за тази година - Balkan Bike Cup 2013. До момента за участие в състезанието има записани над 100 състезателя от страната и чужбина, като се очаква бройката да се увеличи поне до 150 участници.

За първи път в  България има подобно състезание, на което ще се отсеят и новите шампиони по планинско колоездене на Балканите. Състезателите в дисциплината спускане ще трябва да премерят сили по най-сложното  специализирано трасе в курорта - „Стената“.

То ще бъде доста по-различно от предходните състезания,  трасето е с изцяло ново продължение и общата му дължина вече е 2800 метра, изпълнени с всякакви изкуствени и естествени препятствия, като корени, камъни, разнообразни скокове, виражи и дървени конструкции.

Balkan Bike Cup 2013, ще се проведе в дисциплините спускане и крос кънтри, като никога до сега в България крос кънтри състезание не е било признато от UCI и сега за първи път победителите и в двете дисциплини ще получат точки за световната ранг листа и примамлив награден фонд.

Участниците в отделните дисциплини ще бъдат разделени в общо 12 възрастови категории, в които ще трябва да се борят за призовите места. За всички победители има подготвени много парични и предметни награди, предоставени от спонсорите на събитието, както и честта  да си сложат титлата „Шампион на Балканите“ за 2013-та.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини