Гасят пожар пред кино "Дружба" в Смолян

Атрактивни демонстрации с техника и тактики за овладяване на пожар,  ще бъдат част от мероприятията на местната служба през седмицата, посветена на професионалния празник на българския пожарникар 14 септември.

В Смолян демонстрацията ще бъде днес 10 септември от 17 часа на пешеходна зона /моста на кино „Дружба”/. През седмицата на пожарната безопасност всички районни служби “ПБЗН” ще проведат демонстративни занятия за запознаване на гражданите с възможностите на противопожарната техника, с наличната екипировка и оборудване, както и с уменията на огнеборците да боравят с тях в различни аварийни ситуации.

 Огнеборците ще се срещнат и с децата в детски градини, за да им представят професията на пожарникаря, да им разяснят правилата за пожарна безопасност и да ги зарадват с атрактивни демонстрации.

За празника ще бъдат уважени и бившите пожарникари, като в районните служби в Мадан, Баните, Златоград, Чепеларе, Девин и Доспат ще бъдат организирани срещи с тях, на които ще се споделят спомени, преживявания и трудни моменти, младите огнеборци ще обменят опит с ветераните.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини