Затягат контрола за внос на селскостопанска продукция от европазара

От началото на септември ще създадем правила за вноса на селскостопанска продукция, заяви пред журналисти в Рудозем министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков.  Според него с въвеждането им,  влизащата в страната ни продукция ще бъде контролирана- с какви финансови документи и сертификати за качество е,  ще  както и ще се знае къде отива.

Замисълът е да се контролират финансовите документи на селскостопанската продукция, която влиза през вътрешните европейски граници,  а това се налага, тъй като в много случаи те са причина за получаване на корупционни практики, водещи до намаление и увеличение на цени поради неначислено ДДС.

 „Предвиждаме още през септември да съставим един регистър на всички производители, които произвеждат българска /селскостопанска/ продукция”, информира земеделският министър. Според него с този регистър  ще се знае какво и кога се произвежда, какви количества ще излязат на пазара, за да се избегне пренасищане.  Проф. Греков допълни, че след като от министерството са проведени разговори с големи /търговски/ вериги, те са готови да отворят вратите си за българска селскостопанска продукция.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини