Обществен съвет ще решава проблемите на горския сектор в Смолян

Предстои сформирането на обществен съвет, който ще се бори за решаването на проблемите в горския сектор. Това става ясно след среща на областния управител инж. Димитър Кръстанов с председателите на горовладелски производителни кооперации от областта.  Идеята е, този съвет да обсъжда и решава конкретните проблеми в сектора, а горовладелските кооперации да имат основна роля в него. Инж. Кръстанов уверил присъстващите, че диалогът с браншовите организации ще продължи и ще бъде непрекъснат процес.

На срещата в петък присъствали представители на ГПК „Гора”, ГПК „Карачелебийца”, ГПК „Свети дух” и ГПК „Зорница”, гр. Чепеларе, ГПК „Касъм дере”, с. Момчиловци, ГПК „Борика”, с. Стойките и ГПК „Сакарка”, с. Левочево, начело с инж. Анелия Почеканска, която е председател на Националното сдружение на собствениците на недържавни гори „Горовладелец”.

Работната среща бе организирана по инициатива на горовладелците. На срещата се обсъдиха наболели проблеми в сектора: внесени предложения за промени в Закона за горите и подзаконовите нормативни актове; правата на собственост на държавата, физическите и юридическите лица в ревири; разминаване на площи, които са възстановени от общинските служби по земеделие и службата по геодезия, картография и кадастър; сложни процедури и други, се казва в съобщението на областната администрация в Смолян.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини