Смолянчанка изгоря с 12 бона от телефонна измама

61-годишна жена от Смолян стана поредната жертва на „ало” измами, съобщиха от полицията. Вчера по обяд жертвата подала сигнала и обяснила, че същия ден по телефона й поискала 12 хиляди лева, за да измъкнат от ареста дъщеря й, която уж била направила катастрофа, при която починало дете.

Непознатият успял да я убеди, че ако събере парите, няма да се води следствено дело срещу нейната дъщеря. Без да се замисли, притеснената майка събрала исканата сума и предала парите на непознат мъж пред дома си.

Малко по-късно разбрала, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство в РУП – Смолян.

Същия ден в полицията са постъпили още ще три сигнала от граждани за опити за телефонни измами по същата схема, предупреждават  от РУП – Смолян.

За да предпази максимално потенциални жертви на изтърканата, но явно работеща с пълна сила схема за телефонен терор и измами, от ОД МВР – Смолян съветва гражданите да не се доверяват на телефонния рекет, колкото и убедително да звучи.

Изнудвачите са много опитни и успяват да си изиграят ролята, вкарвайки сълзи, рев, а ситуациите, които описват са  с трагичен и много убедителен глас.

Най-простата мярка е да се обадят на близките си и в никакъв случай да не предават пари по подобни сценарии, напомнят органите на реда.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини