Цех за дограма и къща горяха в Неделино

Два сериозни пожара от късо съединение в инсталацията и неправилно ползване на нагревателен уред гасиха само за ден пожарните екипи в Неделино.

Рано сутгринта в сряда първо пламнал цех за за PVC и AL дограма, собственост на 45-годишен мъж. При пожара са унищожени PVC дограма- две врати и прозорец, климатик, два удължителя за ток и са  опушени 500 кв.м. стени. От уредите и машините за работа са изгорели къртач, два ъглошлайфа, моторен трион „Щил”. Пожарът е ликвидиран от един екип на УС ПБЗН – Неделино, а самата сграда е спасена от изпепеляване .

Около 12:10 ч. същия ден, екипите в родопския град гасили и къщата на 29 годишен мъж. При пожара е унищожене почти цялото домашно имущество и  битово оборудване: пералня, печка, спален диван, 3 врати.

Изгорели са и 10 бали слама на приземния етаж, паднал е и част от тавана опушени са стените в стаяута, от която лумнал огънят.

Огнеборците успели да спасят сградата и покривната конструкция, а причината за инцидента е, че стопаните ползвали газовия котлон в непосредствена близост до горими материали.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини