Депутат огледа свлачищата в Неделино, обеща помощ

 Заедно с кмета на Неделино Стоян Беширов, депутатът от КБ Дора Янкова, огледа най-пострадалите от свлачища и наводнения населени места и обекти. Огромното земно свличане на улица „Напредък“ в града се активира в края на зимата след обилни дъждове и застрашава движението по улицата и електрическите стълбове, свързващи подстанцията на града. Беширов запозна Янкова с направените до момента аварийно-възстановителни дейности, както и с проекта за цялостно укрепване, който ще реши цялостно проблема.

Укрепителната дига по река Неделинска в района на село Крайна е в окаяно състояние след последните порои и заплашва да остави без питейна вода Неделино и голяма част от останалите селища. Съоръжението поддържа нивото на подпочвените води, които посредством  кладенци, са хванати за водоснабдяване.

Според  предварителните разчети за строителството на нова дига са нужни около 900 хил. лв., а възстановяването трябва да стане преди зимния сезон, тъй като през студените месеци нивото на подпочвените води намалява и рискът от воден режим в общината е голям.

Янкова обеща да съдейства за разрешаване на най-неотложните инфраструктурни проблеми на община Неделино, както и за ново жилище за най-пострадалото семейство в село Тънка бара, чиято къща предстои да бъде срината,защото вече е опасна.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини