Цацаров за избора на Тодор Деянов за Окръжен прокурор на Смолян

Тодор Деянов е новият окръжен прокурор на Смолян, реши Висшият съдебен съвет. Досегашният председател на Районния съд в областния град бе избран с 16 гласа „за", 1 „против" и седем въздържали се.

Останалите двама кандидати Недко Симов и Иван Спиров получиха съответно 2 и 5 гласа на одобрение от ВСС.

„Най-стегнати, най-перспективно осъществими идеи видях в концепцията на Тодор Деянов и ми направи впечатление, че той познава работата в цифри и детайли, за съжаление, далеч по-добре от колегата, който в момента е административен ръководител-Недко Симов". Така коментира избирането на Тодор Деянов за поста Окръжен прокурор на Смолян главният обвинител на държавата Сотир Цацаров.

„Да, външен е на системата, да, председател на Районния съд, но концепцията му е изключително стройна. Такава ясна визия, аз пак казвам, за съжаление от изпълняващия функциите не видях", каза още Цацаров.

Юлиана Колева от ВСС също изрази разочарование от другия кандидат за поста Недко Симов. Тя акцентира върху признанието му, че прокурорите тичали след съдиите, за да искат среща с тях във връзка с делата, по които работят и се явяват в съда.

Източник: родопи смолян

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини