Областният управител: "Не можем да посрещнем зимата с тези разбити пътища"

Областният управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов е сериозно притеснен от състоянието на пътищата Смолян- Пампорово  и Смолян-Стойките и спешно започва серия от срещи заради провалените проекти за рехабилитацията им. Тревожно е състоянието на най-важната пътна връзка за Смолян през Пампорово, както и отсечките между града и село Стойките и Смилян – Рудозем. Трите държавни шосета бяха включени в Лот 27, чийто ремонт започна преди местните избори през 2011г. и трябваше вече да са готови. Вместо това те са по-разбити от всякога, а проектът за ремонт пропадна. „По един много лековат начин бе пропусната възможността за рехабилитация на трите участъка с обща дължина 27 км.”, заяви инж. Кръстанов и ги определи като трагични и опасни за пътуване. 

Според него на дневен ред стои  въпроса дали да не се прекрати движението по пътя Стойките – Смолян, който е в много тежко състояние. Инж. Кръстанов подчерта, че Областна администрация – Смолян ще окаже пълно съдействие на Агенция „Пътна инфраструктура” , тъй като в момента фирмата-изпълнител обжалва прекратяването на договора за ремонт. „Изключено е, че може да зазимим състоянието на пътната мрежа, особено в двата участъка Смолян – Стойките и Смолян – Пампорово, които са изключително натоварени и от гледна точка на туристическия сезон и състоянието им, нанасят определени вреди на имиджа на нашия край”, каза областният управител и допълни, че на този етап се прави и невъзможното, за да стартира процедурата и да бъде завършен ремонта на тези пътни участъци в най-кратки срокове, за да се изпревари зимата.

Пред Областно пътно управление вече е поставен въпроса за довършване на пътната връзка Баните – Давидково – Загражден – Белица – Лъки, с която хората от района на община Баните ще ползва много по-кратка и ефективна пътна връзка с вътрешността на страната през Лъки. Направените разчети са на стойност 2,4 млн. лв. и се търси финансиране.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини