Столични тийнейджъри задигнаха 9 бона от възрастно семейство

Бум от опити за телефонни измами наложи незабавно предприемане на превантивни мерки и е направена разстановка на силите и средствата на Областната дирекция на МВР в Смолян в цялата област. През последните няколко дни са постъпили няколко сигнала от граждани за опити за телефонни измами.

С близо 9 хиляди лева се разделиха възрастни хора от Момчиловци, като само часове след измамата полицията е задържала двама младежи на  19г. от София. Около 23.30 ч. в петък вечерта на домашния телефон на възрастното семейство ( 76 г. и 91 г.) се обадил непознат мъж и поискал 20 бона за спасяването на дъщеря, която след тежка катастрофа трябва да се оперира.

Възрастните хора събрали всичките си спестявания - 8 900 лева и тръгнали към уговорената по телефона среща в близост до дома им, за да предадат сумата. Появилия се младеж обаче грабнал плика с парите от ръцете на дядото и изчезнал.  Измамените родители бързо разбрали, че са станали жертва на измама и сигнализирали в полицията. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия и малко по-късно в к.к. Пампорово са задържани двамата младежи, заподозрени в извършването на измамата - Ц. Г. и Д. К.,пътуващи с лека автомобил, в който по-късно е намерена сумата, задигната от старците.

Под ръководството на смолянската прокуратура продължават процесуално-следствените действия по случая. В РУП - Смолян е образувано досъдебно производство.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини