Разчистват и напълно отварят пътя към Турян и Пещера

Главния път до смолянските села Турян и Пещера ще бъде почистен основно. По разпореждане на община Смолян от днес два багера на почистващата фирма „Титан Клинър” започнаха работа по пътните банкети и отводнителните канавки, премахват се опасни дървета и клони. Подобна акция не е извършвана от години, заради което от 8-метровото шосе бяха скрити около 4м. След почистването с помощта на машините широчината на пътя отново позволява безопасно пътуване. Наноси, камъни, дървета и отпадъци бяха заели по 2м. и в двете летни за пътуване. Стеснението на пътя го правеше опасен за пътуване, на места разминаването на автомобили е почти невъзможно.

В село Пещера,  около 2.5м. от пътя „са изядени” от наноси и растителност. Почистването ще позволи и по-лесна експлоатация на пътните направления през зимния сезон, тъй като ще е по-лесно избутването на снега.

През последните години основен проблем по направлението имат и многото товарни коли, превозващи дървен материал. Акцията ще продължи до края на седмицата, като ще се извърши почистване на общо 15км. общинска пътна мрежа.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини