От културното министерство обещаха Родопски драматичен театър наесен

Актьорите,кметът и зам.-министърът на оглед в сградата на театъра

„Община Смолян, културното министерство, областната управа и депутати от региона  се обединихме за възстановяване статута на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов”. Това обяви след среща с кмета Николай Мелемов и  заинтересованите страни зам.-културният министър Васил Василев. Той посочи, че е намерен верният път как това да се случи за  всяка от ангажираните институции.

„Това е първа среща и няма значение кой е инициирал, трябва да вървим заедно законодателна, изпълнителна и местна власт”, каза зам. -министър Василев.   

„Нашият ангажимент е да  поддържаме сградата. Още утре ще подготвим писмо до Министерството на културата, с което ще декларираме, готовност за това”, заяви кметът Мелемов и благодари на зам.-министър Василев, че дошъл на място в Смолян, за да се запознае с проблема. Градоначалникът не скри разочарованието си, че при проведените предишни срещи с бившия  зам.-културен министър от служебното правителство Митко Тодоров, не са дали резултати.

„Ще направим всичко възможно от септември да възстановим Родопския Драматичен Театър в Смолян, отговори Василев на въпроса на  родопските актьори, кога отново ще играят на сцена.

При обхода на залите той лично се увери, че сградата  е функционираща и добре поддържана. Служители на театъра обявиха, че ще сезират прокуратурата в Смолян с искане да бъде направена пълна ревизия за управлението на директора Кръстю Кръстев, тъй като 10 години са получавани средства за поддръжка, а сградата е била в трагично състояние.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини