Доставят специализирано облекло и перална по европроект в Смолянската болница

Нов проект на обща стойност 262 787 лева спечели МБАЛ – Смолян . Неговият старт започна на 18 юни т. г. , когато договорът бе подписан в Агенцията по заетостта от изпълнителния директор на  болницата д-р Марин Даракчиев.

Проектът „Подобряване на условията на труд в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров АД – гр. Смолян”е насочен основно към превантивен ефект и минимизиране на съществуващите рискове, и се реализира с безвъзмездна финансова помощ в размер на 199 981 лв. по Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси”  2007 – 2013 г.  Здравното заведение ще участва със собствени средства в размер на 62 806 лв.

В рамките на проекта на работещите във всички отделения и звена ще се доставят специализирани облекла, включващи медицински костюми (туника и панталон), изолационни престилки, работни обувки, защитни очила и операционни шапки. Предпазни облекла и други защитни средства ще получат и всички други специалисти, ангажирани с поддръжката и действието на медицинската апаратура, и оборудването в многопрофилната болница. Предстои да се достави и пусне в действие и съвременна перална машина с капацитет 25 – 27 кг. сухо бельо на едно зареждане.  Сушилна машина и гладачен  каландър, съобразени с капацитета на пералнята, ще завършват цикъла на обработка  и по този начин проблемът с прането  в лечебното заведение изцяло ще се осъществява  със собствени сили.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини