Димитър Кръстанов е номиниран от БСП за областен управител на Смолян

От ляво на дясно-инж. Димитър Кръстанов, Дора Янкова, Емил Хумчев

Инж. Димитър Кръстанов е номиниран от БСП да поеме поста на областен управител на Смолян, съобщи Дора Янкова на извънреден блифинг днес. От централата на партията в Смолян са предложили като заместник областен управител младия социалист от Златоград Емил Хумчев. Той беше втори след Янкова в листата за кандидат-депутати, но не успя да влезе в парламента. Номинациите на левицата ще бъдат разгледани и утвърдени на предстоящото в сряда заседание на МС от премиера Орешарски. Вторият зам. -областен управител на Смолян ще бъде от ДПС.

„След дискусия и консолидация стигнахме до нашите номинации. Получи се  сполучлив тандем между областния град и региона, съчетание между младост и опит, каза Янкова.

Димитър Кръстанов бе зам. областен управител в мандат 2005 -2009 г.  Роден  е 1953 г. в Павелско. Завършва ТМТ „Христо Ботев” – Смолян, а висше образование в Технически университет – София, със специалност „Двигатели с вътрешно горене“. Има следдипломна квалификация по „Стопанско управление. От 1986г. е общински съветник в Смолян, с прекъсване от 1991 до 1995г. Депутат в 7-то Велико народно събрание. От 2003г. до 2005г. е председател на Общински съвет – Смолян. Инж. Димитър Кръстанов има 22-годишен стаж в автомобилния транспорт на областта.  „Основно ме тревожат демографската криза и срива в икономиката, ще работим здраво за подобряване живота на родопчани, заяви инж. Кръстанов.

Емил Хумчев втори мандат е общински съветник в община Златоград. Роден е през 1975г. Семеен, с две деца. Заедно със съпругата има частна аптека в Златоград. Завършил е висше образование в Колежа по туризъм в Благоевград.

"Ние сме спечелили вота на избирателите със над 17 000 гласа и имаме право да определим областния управител, каза Янкова, на въпрос има ли договорка за областния управител с ДПС. Тя бе категорична, че няма спор между двете партии, както и че няма да се „горят мостове”. „Не смятайте, че БСП ще търси измислени конфликти. Най-нормално е ние като първа политическа сила да изберем областния управител, защото родопчани припознаха и подкрепиха нашата политика и програма”, коментира още Дора Янкова.



Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини