Туристите в "Дяволското гърло" даряват пари за болницата в Девин

 Благотворителна акция за набиране на средства за възстановяване на болницата в Девин, започва в пещерата „Дяволското гърло" край Триград. За идеята съобщи - председателят на туристическото сдружение в родопския град Владимир Солаков . Кампанията в уникалната пещера, която ежегодно придвлича хиляди туристи,пещерата ще продължи от 27 юни до 27 юли. В този 30 дневен период посещенията в „Дяволското гърло" всеки неделен ден ще бъдат без входна такса.

  Затова пък туристите и любителите на подземните красоти и легенди, ще имат възможност да дадат своята лепта за възстановяване на болницата в Девин, която  беше затворена преди две години.

Набирането на дарения ще продължи и по време на традиционния за Триград празник "Орфически мистерии", който тази година е на 27 и 28 юли. Кутията със събраните дарения ще се отвори на 28 юли пред публиката на тържествата, претворяващи легендата за Орфей и Евридика, която слезнали в ада именно през родопската пещера със страховито име.

 Сумата ще бъде връчена на кмета на Девин Цветалин Пенков, за да се използва за възстановяване на лечебницата в родопския град, на която разчитат близо 30 хиляди души.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини